محل تبلیغات شما
  • جمعه / ۲۱ تیر ۱۳۹۸ / ۱۳:۴۶

در قالب یک پایان نامه بررسی شد

خاصیت ضد HIV عصاره برگ "وشا" و ریشه "کندل کوهی"

ايدز

نتایج یک پژوهش نشان می‌دهد که عصاره‌های برگ "وشا" و ریشه "کندل کوهی" خاصیت ضد HIV بالایی داشته و تمام عصاره‌ها در غلظت بالا توانایی تحریک رشد و تکثیر لنفوسیت را دارند.

به گزارش ایسنا، سید مهرداد حسینی سبزواری، دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده علوم و فناوری‌های نوین، گروه زیست فناوری دانشگاه اصفهان در پایان نامه خود به "بررسی اثر گیاهان وشا و کندل کوهی بر روی ویروس HIVV، سلول‌های لنفوسیت، باکتری‌های پاتوژن و سالمونلا تیفیموریوم TA988" پرداخت.

گیاهان دارویی یکی از منابع ارزان و در دسترس ترکیبات زیستی هستند. برای یافتن و بهره برداری از این ترکیبات و همچنین اطمینان از امنیت مصرف آن توسط انسان، باید این ترکیبات زیستی از گیاه استخراج شده و مورد آزمایش قرار بگیرند.

گیاه وشا با نام علمی Dorema ammoniacum و گیاهکندل کوهی با نام علمی Dorema aucherii دو گیاه بومی ایران بوده که مصارف گسترده دارویی و خوراکی دارند.

این پژوهش با هدف بررسی اثر عصاره متانولی ریشه، برگ و بذر دو گیاه وشا جمع آوری شده از اصفهان و کرمان و گیاهکندل کوهی جمع آوری شده از کرمان بر روی همانند سازی ویروس HIVV، باکتری‌های بیماری‌زا و لنفوسیت‌های انسانی و همچنین بررسی خاصیت جهش زایی این عصاره‌ها انجام گرفت.

برای انجام این تحقیق، اثر ضد HIV این عصاره‌ها در سه غلظت ۱، ۱۰ و ۱۰۰ میکروگرم بر میلی لیتر به روش آزمون کیت الایزای p244، اثر عصاره‌ها بر باکتری‌های بیماری‌زا و سلول‌های لنفوسیت انسانی نیز در ۶ غلظت ۱۰، ۱۰۰، ۵۰۰۰، ۱۰۰۰، ۲۰۰۰ و ۳۰۰۰ میکروگرم بر میلی لیتر به ترتیب با استفاده از آزمون‌های انتشار دیسک و MTT و اثر جهشزایی عصاره‌ها نیز در ۴ غلظت ۵۰۰، ۱۰۰۰، ۲۰۰۰ و ۳۰۰۰ میکروگرم بر میلی لیتر به روش آزمون ایمز انجام شد.

نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که عصاره‌های برگوشا و ریشه کندل کوهی خاصیت ضد HIVV بالایی داشته و تمام عصاره‌ها در غلظت بالا توانایی تحریک رشد و تکثیر لنفوسیت را دارند. مقدار EC50 فعالیت ضد HIV عصاره‌های برگ وشا کمی بیش از ۱۰۰۰ میکروگرم بر میلی لیتر تخمین زده شد. همچنین نتایج نشان داد که عصاره‌های ریشه و بذروشا و تمام عصاره‌های کندل کوهی دارای خاصیت ضد باکتریایی بر ضد استافیلوکو ساپروفیتی واسترپتوکو پایوژنز هستند. خاصیت ضد باکتریایی گیاهکندل کوهی نیز ضعیف‌تر از گیاه وشا است. همچنین نتایج آزمون ایمز نشان داد که تنها عصاره ریشه کندل کوهی جهش زا بوده و عصاره ریشه وشا مشکوک به جهش زایی است.

به گزارش ایسنا، این پایان نامه به راهنمایی دکتر ماندانا بهبهانی در دانشگاه اصفهان دفاع شد

ایمپلنت های تقلبی

از بین بردن آرسینیک احتمالی در برنج

عصاره های ضد ایدز

ضد ,کوهی ,وشا ,کندل ,عصاره‌ها ,ریشه ,کندل کوهی ,میلی لیتر ,ریشه کندل ,ضد hiv ,میکروگرم بر ,بالا توانایی تحریک

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

بیت های سوخته